Granaatappel

granaatappelDe granaatappel (Punica granatum) staat symbool voor vruchtbaarheid.

De granaatappel zit bomvol met antioxidanten. Antioxidanten bieden bescherming in het lichaam tegen vrij radicalen. Vrije radicalen komen vrij bij omzettingen in de stofwisseling van het lichaam. Vrije radicalen veroorzaken schade in het lichaam. Dit is onvermijdelijk!

Het is dus belangrijk dat je voldoende antioxidanten binnen krijgt om je te beschermen. Krijg je niet voldoende binnen dan kan dat leiden tot een verzwakt immuunsysteem, maar ook tot verminderde vruchtbaarheid.

In ons lichaam zijn vitamine C,  vitamine E  en polyfenolen actief als antioxidanten.

Granaatappel is rijk aan de polyfenolen, anthocyaninen en ellagitanninen.

Bij de opname van ellagitanninen in de darmen, wordt het omgezet in een verbinding genaamd urolithine A (UA). Onderzoekers ontdekten dat UA het mitochondriale verouderingsproces kunnen vertragen. UA is de enige bekende verbinding met het vermogen om cellen van defecte mitochondriën te recyclen. Ook stimuleert UA de mitochondriale biogenese.

Mitochondriën zijn de energiefabriekjes in onze lichaamscellen. Ze zijn belangrijk voor de productie van ATP, de brandstof voor elke lichaamscel. Wanneer de mitochondriën niet goed werken, wordt de aanmaak van energie in de cel verstoord. Dit kan allemaal verschillende gevolgen hebben. Ook voor de rijping van de ei- en spermacellen.

Granaatappel bevordert de vruchtbaarheid voor de man en de vrouw.

Granaatappelsap zou de bloedstroom stimuleren. Dit is vooral belangrijk voor mensen die te maken hebben met vruchtbaarheidsproblemen. Een verhoogde bloedtoevoer naar voortplantingsorganen kan hun functie verbeteren en de kans op een succesvolle zwangerschap vergroten.

Voor de  vruchtbaarheid van de man zorgt het voor een betere kwaliteit en beweeglijkheid van de sperma. Ook werkt granaatappelsap gunstig bij erectiestoornissen, dit omdat de bloedcirculatie naar de penis verbetert wordt.

Voor de vruchtbaarheid van de vrouw zorgt het ook voor een beter doorbloeding van de geslachtsorganen. Een goede doorbloeding van de baarmoeder is belangrijk voor de innesteling.

Vanuit de traditionele Chinese geneeskunde (TCG) heeft de granaatappel een verwarmend effect. Wat ook ten goede komt voor de innesteling.

 

Bron:

https://medicalxpress.com/news/2019-06-pomegranate-compound-anti-aging-effects-human.html