Kinderwens

Natuurlijk en gezond zwanger worden

Hebben jij en je partner een kinderwens?

Een goede voorbereiding is belangrijk voor een gezonde zwangerschap. Wat kan je zelf doen om je vruchtbaarheid te vergroten? Het opstellen van een vruchtbaarheidsplan kan je helpen je kinderwens te laten uit komen. Liefste Wens is er voor zorg en begeleiding naar een gezonde vruchtbare zwangerschap. De zorg voor een gezonde baby begint al ver voor de bevruchting. Als vrouw wordt je geboren met al je eicellen in de eierstokken. Rond de puberteit als je menstruatie begint zijn er nog ongeveer 400.000 eicellen over. Tijdens je menstruatiecyclus neemt je voorraad eicellen voortdurend af. Iedere maand sterven ongeveer 1.000 eicellen af. Dit is een natuurlijk proces. De kwaliteit van je eicellen zijn afhankelijk van veel factoren.  Ze worden bewaard in je eierstokken. De eicel(len) van één cyclus heeft een rijpingsproces van ongeveer 100 dagen. Het te bevruchten eitje is dus ongeveer 100 dagen onderweg voordat er een eisprong (ovulatie) plaats vindt. De kwaliteit van je eicellen zijn dus ook afhankelijk van deze periode. Op het rijpingsproces van de eicel heb je zelf invloed.

Voor een zwangerschap is het belangrijk dat je homeostase, natuurlijk evenwicht van je lichaam, in balans is. Zijn er systemen uit balans dan kan dit een zwangerschap uitsluiten en/of ben je verminderd vruchtbaar. Door te kijken naar de oorzaak van klachten kun je al een eerste stap zetten naar herstel van je gezondheid en vruchtbaarheid.

Ik begeleid vrouwen met een kinderwens hun vruchtbaarheid verbeteren en voor een gezonde zwangerschap. Samen stellen we een vruchtbaarheidsplan op voor jullie Liefste Wens.

Als zwanger worden niet lukt?

mijn liefste wens
ik hoop zo dat het lukt
het allerliefste wat ik wil
is een buik vol geluk

Proberen jij en je partner al enige tijd zwanger te worden? Verminderde vruchtbaarheid kan verschillende oorzaken hebben. De oorzaak kan bij de man of vrouw liggen. Ook kan er bij beide een onderliggende oorzaak zijn. Soms wordt er ook geen medische reden gevonden.

Mochten er tekorten in het lichaam zijn of mocht er een disbalans zijn, dan kan een zwangerschap uitblijven. Voortplanting is niet noodzakelijk om te overleven. Bij tekorten gaan de vitale organen altijd voor.

Is er een medische oorzaak, dan kan je via het ziekenhuis verschillende trajecten doorlopen. Ook dat is het belangrijk dat je lichaam zo gezond mogelijk is. Je kan samen met voeding en eventueel de inzet van supplementen veel verbetering bereiken.

 

Waar kan ik jou mee helpen?

 • Bij het herstellen van je natuurlijke cyclus
 • Bij het maken van een vruchtbaarheidsplan
 • Bij het herstellen van je homeostase (natuurlijk evenwicht)
 • Bij het aanvullen van eventuele tekorten (vitamines, mineralen)
 • Bij het optimaliseren van je spijsvertering / darmen
 • Begeleiding bij het ‘ontpillen’
 • Menstruatieklachten, PMS en PCOS
 • Bij (herhaalde) miskra(a)m(en
 • Bij het verbeteren van de kwaliteit van de spermacellen
 • Mochten jij en je partner ‘onverklaarbaar’ onvruchtbaar zijn. Er is dan volgens de medische onderzoeken geen aantoonbare verklaring gevonden voor jullie uitblijvende zwangerschap.
 • Ter ondersteuning bij een eventueel medisch traject

 

Samen stellen we een vruchtbaarheidsplan op

 • Je krijgt inzicht in je eigen natuurlijke cyclus
 • Je krijgt advies voor voeding en leefstijl
 • Je brengt je hormonen weer in balans
 • Je verbetert je gezondheid

Wil je meer inzicht in je gezondheid en wil je grip op je vruchtbaarheid?

Samen kunnen we een goede basis leggen voor je Liefste Wens!

De volgende onderzoeken kan je bij mij doen:

Ook kan je vrijblijvend informeren voor informatie. Vul het formulier bij contact in en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.